Необходимо е да се увеличи учебното време.Това каза във Варна председателят

...
Необходимо е да се увеличи учебното време.Това каза във Варна председателят
Коментари Харесай

Янка Такева: Учебната година трябва да се удължи с 2 седмици

Необходимо е да се усили образователното време.

Това каза във Варна ръководителят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева, предава Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че за децата има избрани образователни седмици, само че дисциплините няма по какъв начин да се поберат в тях.

" Ние имаме 270 образователни дни въз основата на плана. Когато махнем съботите, неделите, формалните празници и ваканциите, се получават от 150 дни за образование на децата от първи до четвърти клас и до 180 дни за тези от 12-и клас ", изясни Такева. В рамките на това време какво качество на образованието желаеме, попита тя.

По тази причина нейното предложение било да се направи задълбочено изследване, да се изясни на родителите и на хората, които стачкуваха против увеличението на образователното време, че в границите на 180 образователни дни учителите и чудеса да желаят да създадат - не могат.

" Смятам, че би трябвало да се дискутира въпросът дали да се удължи образователната година или да стартира малко по-рано, само че би трябвало да имаме " въздух ", с цел да можем да разпределим добре и ваканциите, да не вземаме от празниците и да ги броим като ваканции ", сподели още синдикалистът. Тя е на мнение, че е належащо удължение на образователната година с две седмици. Според Такева образователната година би трябвало да стартира на 15 септември и да бъде удължена в края ѝ.

Председателят на Синдиката на българските учители обаче посочи, че системата на образованието би трябвало да се приготви, с цел да може това да стане. Необходимо е да се сложат климатици в образователните заведения, да се преформулира и пренапише наредбата за образователните проекти и стратегии, а за това са нужни към 2 години софтуерно време, е мнението на Такева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР